Chokladkola med flingsalt
Ingredienser
- Chokladkola med flingsalt – många kolor
- 150 g mörk choklad
- 150 g smör
- 1 msk vaniljsocker eller 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 4 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl mörk sirap brödsirap funkar det med
- 1-2 msk flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Smält smöret på låg värme och hacka chokladen. Tillsätt chokladen med resten av ingredienserna, rör om. Koka smeten på medelvärme utan att röra för mycket i ca 20-30 minuter, tills den tjocknat lite. Rör om och koka sen upp kolan till 124 grader. Klä en form ca 20*30 cm med bakplåtspapper, häll i chokladkolan. Strö över flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur i minst 6-8 timmar men helst över natten. Skär kolan i små kolor, klä in i papper och ge till någon som förtjänat lite extra gott snask.