Blodapelsin sorbet
Ingredienser
- 1 1/2 dl vatten 150g
- 1 dl mjölk 100g
- 1 dl gräddfil 100g
- 1/2 dl glykos 50g
- 2 dl apelsinsocker (funkar med vanligt) 180g
- 3 1/2 dl saft från blodapelsin 350g
Instruktioner
Gör så här!
- Koka upp allt utom apelsinjuicen och ställ åt sidan. När smeten svalnat så kyl i minst 1 timma. Jag gör detta dagen innan så det får dra till sig över natten.
- Tillsätt apelsinjuicen i den kalla smeten och mixa ihop med stavmixer om du vill ha en helt slät sorbet. Kör smeten i glassmaskin och njut.
Tips på montering!
- Filea blodapelsin och lägg ca 5 filéer i botten på skålen, skopa upp 3 kulor sorbet och garnera med mer apelsin filéer. Raspa lite skal från apelsin och strö över apelsinsocker. Jag garnerade även med saffrans maräng.