Julrecept, Övrigt

Vörtkrydda – julens krydda!

0 röster

Vörtkrydda hör ju julen till, det finns färdig vörtmix att köpa men det går inte att jämföra riktigt. Att göra egen vört är så mycket godare och du kan ju själv välja vilka av kryddorna du vill slänga i lite extra av. Jag är en sucker för fänkål så jag har lite extra av det såklart. Och kanel. Och ja jag har även massor med kardemumma i.. Ni fattar det är massor av kryddor i, punkt.

Att göra egen vörtkrydda tar max 3 minuter, om du inte räknar med tiden för att leta fram alla små jäkla påsar längst in i skafferiet med kryddor då. Jag har ingen ordning alls i kryddskåpet då vårt kök är så gammalt, vi har inga kryddlådor i prydlig ordning som man säger så.

Men varför gjorde jag en vörtmix just nu? Jo för jag har bakat nya vörtfrallor såklart! Det receptet kommer SNART! Lovar! Och jag kan garantera att dom är i absolut toppklass.

Vörtkrydda

Ingredienser

Vörtmix

  • 2 msk hel fänkål
  • 1 msk hel anis
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 tsk malen nejlika
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk brunt farinsocker strösocker funkar fint

Instruktioner

Gör så här!

  • Mortla fänkål, anis och kardemumma, blanda med resten av kryddorna och socker i en skål. Häll ner i en tätsluten burk och förvara torrt. Passar perfekt till ett gott recept på vörtbröd.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Eklöf
Anna Eklöf
1 månad sedan

Det står ju inte till hur stor deg man skall ha denna mängd kryddor!

Emma
Emma
1 månad sedan

Det här ska jag prova bakade dina vörtfrallor i helgen men använde en färdig mix och hade velat ha det lite kryddigare. Annars var de väldigt goda! En fundering, ska det vara både stött och malen kardemumma?

Emma
Emma
Reply to  Linn Utbult
3 dagar sedan

De var jättegoda!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x