Enklaste och snabbaste vägen till perfekt julgodis. Smält choklad ös i resten, blanda runt sen platta ut. Låt stelna, klart! Hepp! Tänk på att blockchoklad kanske inte är bästa alternativet här. Satsa på en bättre choklad än så. Du kan använda vilket jordnötssmör du vill, jag har ett slätt och tillsätter sen hackade jordnötter. Det blir ett bättre krisp då tycker jag.
Krispigt Jordnötsbräck
Ingredienser
Krispigt Jordnötsbräck
- 300 g mjölkchoklad helst inte blockchoklad
- 4 dl rispuffar Rice krispies
- 1 dl hackade jordnötter
- 300 g jordnötssmör valfri sort
- 1 nypa flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Hacka chokladen, smält 2/3 i en bunke över ett vattenbad. När chokladen smält helt, ställ av bunken och tillsätt resten av chokladen. Rör om tills även den chokladen smält, tillsätt jordnötssmöret och blanda väl. Hacka jordnötterna och häll ner i smeten med en nypa salt och rispuffar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut chokladsmeten jämnt, tryck till lite. Låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och njut!