Jag gjorde en enorm bröllopstårta till förra helgen till et fantastiskt brudpar där jag hade denna pannacotta som interiör i ett lager. Självklart gjorde jag lite extra så vi kunde få en dessert till fredagsmyset. Livets bästa grej, restfest!
Min yngste son fick välja garnering så det blev Oreos för hela slanten. Fluffig oreogrädde. Bären kan ni såklart byta ut mot det ni har hemma, tänk björnbär och blåbär ihop.. Mums!
Pannacotta med röd vinbär, hallon & oreogrädde
Ingredienser
Pannacotta med röd vinbär, hallon & oreogrädde
Pannacotta
- 225 g röda bär röda vinbär och hallon
- 1/2 dl citronsaft 1 citron 50g
- 1 dl strösocker 90g
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl vispgrädde 500g
- 2 1/2 st gelatinblad
Oreogrädde
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- 10 st oreokex
Garnering
- Röda vinbär
- Sulade oreokex
Instruktioner
Gör så här!
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp bären med citronsaften tills bären blivit mosiga, mixa och sila av till en pure i en finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt socker, vaniljsocker och grädde, koka under konstant omrörning i ca 4 minuter.
- Ställ av från värmen, krama ur gelatinbladen och blanda ut i den varma smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen minst 2 timmar. (Har du en ”knäcktratt” så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med)
- Smula kexen eller mixa i en matberedare. Vispa grädden med florsocker tills den är lättvispad, tillsätt kexsmulorna och vänd om. Skeda upp en rejäl klick med oreogrädde på pannacottan, strö över lite kexsmul och rödavinbär på toppen.