En skuren småkaka med kardemumma som får en lite lätt knäckig smak av muscovadosocker. Så god! Min äldste son brukar hjälpa till att göra dessa men då rullar han små små kulor som vi sen rullar i kardemummasocker och gräddar. Då har vi ca 100 små minikakor, tänk vad många man får äta då. Ljuvligt!
Bilderna står Emma Landström för.
Kardemummasnittar på dinkelmjöl
Ingredienser
- 110 g smör (rumsvarmt)
- 1 dl muscovadosocker
- 1 st äggula
- 10 g ljus sirap
- 3,25 dl dinkelmjöl
- 2/3 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 1 tsk stött kardeummma
Garnering
- 1 msk stött kardeummma
- 0,5 dl strösocker
- 1 st äggvita
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C varmluft.
- Dela upp äggvita och äggula. Vispa smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
- Dela degen i två – tre delar och rulla ut till längder som sen plattas till på plåten. Vill du ha ett mönster så tryck till med en gaffel.
- Blanda den stötta kardemumman och strösocker till garneringen. Vispa upp äggvitan med gaffel. Pensla längderna med äggvita och strö över kardemummasockret.
- Grädda ca 10 – 12 minuter i mitten av ugnen, de skall bli härligt gyllenbruna. Skär längderna på tvären när de fortfarande är varma och låt sen svalna på galler.