Go Back

Kardemummasnittar på dinkelmjöl

Skuren småkaka med kardemumma som får en lite lätt knäckig smak av muscovadosocker.
Måltid Fika
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 110 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 st äggula
  • 10 g ljus sirap
  • 3,25 dl dinkelmjöl
  • 2/3 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk stött kardeummma

Garnering

  • 1 msk stött kardeummma
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st äggvita

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C varmluft.
  • Dela upp äggvita och äggula. Vispa smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
  • Dela degen i två - tre delar och rulla ut till längder som sen plattas till på plåten. Vill du ha ett mönster så tryck till med en gaffel.
  • Blanda den stötta kardemumman och strösocker till garneringen. Vispa upp äggvitan med gaffel. Pensla längderna med äggvita och strö över kardemummasockret.
  • Grädda ca 10 - 12 minuter i mitten av ugnen, de skall bli härligt gyllenbruna. Skär längderna på tvären när de fortfarande är varma och låt sen svalna på galler.