Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage
Ingredienser
Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage
Ingredienser
- 200 g rumsvarmt smör
- 150 g ricotta
- 2 ½ dl strösocker 225g
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl 180g
- 1 tsk bakpulver 10g
- 2 krm salt
- 2 tsk nystött kardemumma
- 200 g rabarber
- ½ dl hackade pistagenötter
- Lite strösocker & kardemumma till garnering
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 170 grader varmluft, klä en springform med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa lite till. Sikta i mjöl och bakpulver, häll i salt och kardemumma. Tillsätt ricotta och rör ihop till en jämn smet. Häll ner smeten i formen. Skiva rabarbern i lite olika storlekar och placera över hela kakan. Strö över pistagenötter, lite strösocker och kardemumma. Grädda i ca 25 minuter tills kakan är genomgräddad, låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.