Dryck,  Event

Rabarberlikör

Jag fick i uppdrag att göra en rabarberlikör när jag tog över Tullhuset på Hönö för några helger sen. Och jag blev faktiskt lite nervös att det skulle bli skum smak eller få trist färg, ja alltså prestationsångest deluxe. Något jag får inför ALLT jag gör. Så onödigt då det här blev en fullträff utan dess like. Så god och så vacker färg!

färgen…

Jag älskar bra dessertvin och likörer till just dessert, det låter lite sliskigt att dricka sött till dessert men det är fantastiskt ihop. Dricker du inte alkohol så hade jag rekommenderat en söt rabarbermust eller lemonad till lakritsdesserten istället.

Jag kommer snart att dela alla recept från dessertmenyn jag gjorde till Tullhuset. Fyra olika desserter med tillhörande dryck, men ni får nöja er med denna smarriga likör så länge.

Antal/Portioner 70 cl

Ingredienser

  • 3 dl vit sirap 420g
  • 1 st urskrapad vaniljstång
  • 4 st rabarber ca 300g
  • 1/2 dl frysta hallon
  • 75 cl brännvin 1 flaska

Instruktioner

  • Häll upp sirapen i en stor bunke, tillsätt vaniljstång och vaniljfrön. 
  • Hacka rabarbern med skalet på, helst så röda som möjligt. Tillsätt rabarber och hallon i sirapen, rör runt och häll på brännvinet. Rör om, plasta in och ställ i kylen. 
  • Rör om då och då. Låt stå i kylen 1-2 veckor för bäst smak. Sila av och häll upp i en flaska. NJUT! 

9 Kommentarer

  • Freja

    Låter fantastiskt gott!
    Vill bara nämna att 1 dl sirap väger 140 g, så för oss vågnördar är det snarare 420 g sirap som gäller, inte 300. 🙂

  • Tina Jepsen

    Jag provade att göra likör på avkoket av när jag gjorde rabarberparfait. Då ska saften som blir kvar(redan kokad med socker) rinna av så då tog jag tillvara på den och kokte ihop den med vaniljstång. När den hade svalnat så hällde jag i den i en liten petflaska och fyllde på med vodka, så nu står den i kylen och får så göra i ett par veckor. Jag tänker använda den till att smaksätta prosecco med som en sommardrink.

Kommentera