Mjuka kakor

Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage

0 röster

Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage är en sån där saftig och maffig kaka du inte kan sluta äta. Och självklart med grädde eller glass till, det är ju givet. Receptet kom till efter jag gjorde en rejäl kylskåpsrensning och ricottan sjöng på sista valsen. Så jag testade mig fram och jag fick till en ljuvlig kaka som jag kommer göra många gånger.

Jag föredrar att skära rabarbern i ojämna bitar, då blir det lite olika konsistens och smak. Sötare eller syrligare, så gott!

Den tog slut i ett nafs, jag hade tänkt att spara en bit för att göra desserttallrik på men det kunde jag glömma direkt. Min ena son och min man älskar verkligen mjuk kaka med ett stort glas mjölk till. Jag är så tacksam att min man verkligen gillar sötsaker annars skulle vi ha ett problem här hemma. Och att han har sjukt många kollegor så bakverken kan få ett nytt hem när det blir många bak på en dag.

Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage

Ingredienser

Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage

  Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 150 g ricotta
  • 2 ½ dl strösocker 225g
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl 180g
  • 1 tsk bakpulver 10g
  • 2 krm salt
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 200 g rabarber
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • Lite strösocker & kardemumma till garnering

  Instruktioner

  Gör så här!

  • Sätt ugnen på 170 grader varmluft, klä en springform med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa lite till. Sikta i mjöl och bakpulver, häll i salt och kardemumma. Tillsätt ricotta och rör ihop till en jämn smet. Häll ner smeten i formen. Skiva rabarbern i lite olika storlekar och placera över hela kakan. Strö över pistagenötter, lite strösocker och kardemumma. Grädda i ca 25 minuter tills kakan är genomgräddad, låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.

  Författare: Linn Utbult

  Prenumerera
  Notis om
  guest

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x