Cupcakes,  Mjuka kakor

Kryddiga pumpacupcakes med lönnsirapfrosting.

Kryddiga pumpa cupcakes lönnsirapfrosting bakades det idag, vabb med sonen så det var ett perfekt uppdrag. Jag gav er möjligheten att välja ett bakverk med pumpa i på Instagram igår kväll. Ni fick välja mellan cupcakes och kladdkaka och det blev EXAKT 50/50 så vi gjorde såklart en kladdkaka med. Men den får ni vänta på ett tag som straff att ni inte kunde välja åt mig.. skämt å sido.. men sant!

Fluffiga muffins med mycket smak, kryddiga är nog rätt ord för att beskriva dom. Sonen älskade dom, däremot kan han inte käka med frostig på. Vi utreder honom laktos, jobbigt men så skönt om det visar sig vara det. Då vet vi hur vi skall hjälpa honom för att slippa ha ont. Men han gav dom en stark tia och mina barn är brutalt ärliga. Kan vara ett släktdrag.

Muffinsen är urgod även utan frosting!

När det kommer till frosting så gillar jag den här med färskost och grädde i mer än den med smör. Den blir lättare och får en skön textur. Smör blir lite för stabbigt tycker jag sen skall det vara så mycket florsocker med smör. Och för hög sötma är inte min melodi alls. Hellre mer syrligt då. Det passar fint till kryddiga cupcakes.

Kolla in den här saftiga muffinsen med pumpa och höstiga kryddor. Frostingen som jag hällde lönnsirap i.. om det var ett genidrag? SVAR JA! Hur gott som helst.

Ingredienser

Kryddiga pumpacupcakes med lönnsirapfrosting

  • 12 st stora cupcakes.

Muffins

  • 3 ägg
  • 1 dl brun farin
  • 1 ½ strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 4 dl riven pumpa 150g (butternut pumpa)
  • 2 dl neutral olja rapsolja tex.

Frosting med lönnsirap

  • 300 g färskost philladelfia kylskåpskall
  • 3 dl vispgrädde kylskåpskall
  • 1 ½ dl florsocker
  • 3 msk lönnsirap
  • Lite kanel till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och ställ ut 12 st muffinsformar på en plåt eller i muffinsform.
  • Vispa ägg med allt socker i minst 5 minuter tills du har en luftig smet. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten. Vispa snabbt ihop. Rör ner olja och riven pumpa, blanda försiktigt tills du har en jämn smet. Fördela smeten i formarna, använd en glasskopa om du har. Grädda ca 20 – 25 minuter tills en sticka kommer ut helt torr. Låt svalna helt på ett galler.
  • Vispa upp färskosten med elvisp, tillsätt lönnsirap och sikta i florsocker och vispa ihop snabbt. Vispa ner grädden tills du har en fast men krämig frosting. Häll ner din frosting i en spritspåse med en stor stjärntyll.
  • Spritsa från mitten och ut, sedan gör du en snurra uppåt. Pudra på lite kanel och njut av kryddiga pumpacupcake.

Kommentera