Bullar,  Kladdkakor

Kanelbullekladdkaka med vaniljkräm

Kanelbullekladdkaka med vaniljkräm är FÖR GOD! Jag har gjort vanlig kanelbullekladdkaka ett par gånger men att slänga in len härlig vaniljkräm var lite för bra! Kladdkakan fick en helt annan textur, lite segare på ett riktigt gött sätt! Sorry att jag skriver på göteborgska men det bara kommer, inget jag kan hjälpa..

Snurra in så mycket vaniljkräm du kan i kladdkakan, det gäller att spritsa lugnt och fint så du får in så mycket du vill ha. På den här gjorde jag dubbel snurra, alltså två lager. Kanelfyllningen likaså. Och det blir aldrig en helt perfekt snurra så skit i det. smaken ÄR viktigast! Och den är fin även om den blev lite skev. Omöjligt att veta hur den skall bete sig i ugnen också.

Ja jag kanske glömde den några minuter för länge i ugnen.. men den blev hur god som helst.

Jag älskar snurriga kladdkakor, här är en annan favorit med rabarbersnurra. Enkelt att göra med så effektfullt och så gott!

Kanelbullekladdkaka med vaniljkräm är en krämig kladdis med mycket smak av kanel och vanilj. En perfekt hybrid till Kanelbullensdag! En väldigt viktig dag!

Ingredienser

Kanelbullekladdkaka med vaniljkräm

    Kladdkaka

    • 225 g smör brynt
    • 3 ägg
    • 1 ½ dl strösocker
    • 1 dl brunt farin
    • 3 dl vetemjöl
    • 1 msk nymalen kardemumma
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk vaniljsocker

    Vaniljkräm

    • 1/3 vaniljstång alt. 1/2 tsk vaniljpasta eller 1 ½ tsk vaniljsocker
    • 1 ½ dl mjölk 3%
    • 3 msk strösocker + 3 msk strösocker
    • 1 äggula
    • 1 msk majsstärkelse
    • 10 g smör

    Kanelfyllning

    • 25 g smör
    • 1 ½ msk malen kanel
    • 2 msk brunt farin
    • 1 nypa flingsalt

    Garnering

    • Pärlsocker efter smak

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Börja med vaniljkrämen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, koka upp vaniljstång och frön med mjölk och en del socker. Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse i en bunke, häll på hälften av den varma mjölkblandningen över äggsmeten, rör ihop och häll tillbaka i kastrullen med resterande mjölkblandning. Koka försiktigt upp till önskad konsistens, rör med slickepott hela tiden. Ställ av från plattan och tillsätt smöret, rör om tills allt smör smält och gått in i krämen. Täck ytan med plastfolie. Låt svalna lite innan du fyller en spritspåse med krämen. Lägg i kylen tills montering.
    • Smält smöret och blanda med ingredienserna till kanelfyllningen, häll ner i en spritspåse.
    • Klä en springform (ca 24cm i diameter) med bakplåtspapper, sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig. Smält smöret, låt svalna lite. Tillsätt alla ingredienser i smöret och rör om med slickepott tills du har en jämn smet. Häll ner smeten i formen.
    • Spritsa ner en snurra med vaniljkrämen i smeten, börja i mitten och jobba dig utåt. Upprepa med kanelfyllningen. SNÅLA INTE! Strö över pärlsocker och grädda i ca 20 – 25 minuter. Kakan skall dallra rejält när du skakar lätt på den. Låt svalna i formen och ställ i kylen minst 2 timmar eller helst över natten. Servera med grädde såklart!

    Kommentera