Kryddiga pumpacupcakes med lönnsirapfrosting
Kryddiga pumpacupcakes med lönnsirapfrosting
Muffins
- 3 ägg
- 1 dl brun farin
- 1 ½ strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 tsk kanel
- ½ tsk malen ingefära
- ½ tsk malen kardemumma
- 4 dl riven pumpa 150g (butternut pumpa)
- 2 dl neutral olja rapsolja tex.
Frosting med lönnsirap
- 300 g färskost philladelfia kylskåpskall
- 3 dl vispgrädde kylskåpskall
- 1 ½ dl florsocker
- 3 msk lönnsirap
- Lite kanel till garnering
Gör så här!
Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och ställ ut 12 st muffinsformar på en plåt eller i muffinsform.
Vispa ägg med allt socker i minst 5 minuter tills du har en luftig smet. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten. Vispa snabbt ihop. Rör ner olja och riven pumpa, blanda försiktigt tills du har en jämn smet. Fördela smeten i formarna, använd en glasskopa om du har. Grädda ca 20 – 25 minuter tills en sticka kommer ut helt torr. Låt svalna helt på ett galler.
Vispa upp färskosten med elvisp, tillsätt lönnsirap och sikta i florsocker och vispa ihop snabbt. Vispa ner grädden tills du har en fast men krämig frosting. Häll ner din frosting i en spritspåse med en stor stjärntyll.
Spritsa från mitten och ut, sedan gör du en snurra uppåt. Pudra på lite kanel och njut av kryddiga pumpacupcake.