Go Back

Kryddiga pumpacupcakes med lönnsirapfrosting

Ingredienser

Kryddiga pumpacupcakes med lönnsirapfrosting

  • 12 st stora cupcakes.

Muffins

  • 3 ägg
  • 1 dl brun farin
  • 1 ½ strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 4 dl riven pumpa 150g (butternut pumpa)
  • 2 dl neutral olja rapsolja tex.

Frosting med lönnsirap

  • 300 g färskost philladelfia kylskåpskall
  • 3 dl vispgrädde kylskåpskall
  • 1 ½ dl florsocker
  • 3 msk lönnsirap
  • Lite kanel till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig) och ställ ut 12 st muffinsformar på en plåt eller i muffinsform.
  • Vispa ägg med allt socker i minst 5 minuter tills du har en luftig smet. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och sikta ner i äggsmeten. Vispa snabbt ihop. Rör ner olja och riven pumpa, blanda försiktigt tills du har en jämn smet. Fördela smeten i formarna, använd en glasskopa om du har. Grädda ca 20 – 25 minuter tills en sticka kommer ut helt torr. Låt svalna helt på ett galler.
  • Vispa upp färskosten med elvisp, tillsätt lönnsirap och sikta i florsocker och vispa ihop snabbt. Vispa ner grädden tills du har en fast men krämig frosting. Häll ner din frosting i en spritspåse med en stor stjärntyll.
  • Spritsa från mitten och ut, sedan gör du en snurra uppåt. Pudra på lite kanel och njut av kryddiga pumpacupcake.