Go Back

Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage

Ingredienser

Saftig rabarberkaka med ricotta och pistage

    Ingredienser

    • 200 g rumsvarmt smör
    • 150 g ricotta
    • 2 ½ dl strösocker 225g
    • 3 st ägg
    • 3 dl vetemjöl 180g
    • 1 tsk bakpulver 10g
    • 2 krm salt
    • 2 tsk nystött kardemumma
    • 200 g rabarber
    • ½ dl hackade pistagenötter
    • Lite strösocker & kardemumma till garnering

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 170 grader varmluft, klä en springform med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa lite till. Sikta i mjöl och bakpulver, häll i salt och kardemumma. Tillsätt ricotta och rör ihop till en jämn smet. Häll ner smeten i formen. Skiva rabarbern i lite olika storlekar och placera över hela kakan. Strö över pistagenötter, lite strösocker och kardemumma. Grädda i ca 25 minuter tills kakan är genomgräddad, låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.