Kladdkaka med oboygrädde
Ingredienser
Kladdkaka med oboygrädde
Kladdkaka
- 8-10 bitar
Ingredienser
- 100 g smör
- 75 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 3 msk kakao
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl brun farin
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Oboygrädde
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk oboypulver
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft, fodra en form med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme, ta av från plattan och häll i hackad choklad, rör om tills chokladen smält helt.
- Rör ihop alla ingredienser med en slickepott eller ballongvisp i kastrullen utan att vispa in luft i smeten. Grädda i ca 16-19 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
- Vispa upp grädden med oboypulver till du har en jämn men lättvispad grädde. Häll ner oboygrädden i en spritspåse med valfri tyll.
- Dela upp kakan i ca 8 bitar och spritsa på oboygrädde, garnera med röd oxalis. Njut!