Glutenfritt bananbröd med pekannötter
Ingredienser
Glutenfritt bananbröd med pekannötter
- 1 limpa
- 3 st övermogna bananer
- Ca 8-10 färska dadlar
- 4 ägg
- 1 dl riven kokos + lite till toppig
- 2 1/2 dl mandelmjöl eller annat valfritt nötmjöl
- 1 msk majsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk smält kallpressad kokosolja
- 2 msk blå vallmo
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl hackade pekannötter + några till toppig
- en nypa flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig. Klä en brödform med bakplåtspapper. Mixa banan och dadlar med stavmixer till en jämn smet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, blanda väl. Häll smeten in formen, strö över lite kokos och pekannötter. Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter. Låt svalna i formen.