Lime Posset i glas var jag bara tvungen att testa efter att jag gjort en Lemon Posset. Båda är riktigt goda och den här med lime valde jag att toppa med massa gotta!
Syrlig lime posset som är så där härligt len, toppad med en krämig färskostkräm och till sist piffad med krispiga pistagenötter och rivet limeskal. Den här desserten går otroligt fort att göra och det enda du gör egentligen är att vispa ihop allt. Perfekt!
Syrligheten i den här desserten är strålande att servera efter en mastig påskbuffé.
Lime Posset
Ingredienser
- 4 – 6 glasdesserter beroende på hur sugen du är
Lime posset
- 4 dl vispgrädde 400g
- 1 1/3 dl socker 120g
- 3/4 dl Limesaft 75g
Färskostkräm
- 150 g färskost philladelfiaost
- 2 – 3 msk florsocker smaka av
- 1 dl grädde 100g
Garnering
- Hackade pistagenötter
- Finrivet skal från 1 lime
Instruktioner
Gör så här!
- Koka upp grädde och socker, låt sjuda i ca 3 minuter och ställ av från plattan. Vispa ner limesaften, vispa hela tiden i ca 30 – 40 sekunder. Låt svalna lite och sila av om den är för ”bubblig”. Fördela smeten i 4 glas eller skålar, ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
- Vispa ihop alla ingredienser till färskostkrämen och fyll en spritspåse med en stor stjärntyll eller liknande.
- Spritsa på rikligt med färskostkräm och garnera med hackade pistagenötter och lite rivet limeskal.