Go Back

Lime Posset

Ingredienser

  • 4 – 6 glasdesserter beroende på hur sugen du är

Lime posset

  • 4 dl vispgrädde 400g
  • 1 1/3 dl socker 120g
  • 3/4 dl Limesaft 75g

Färskostkräm

  • 150 g färskost philladelfiaost
  • 2 – 3 msk florsocker smaka av
  • 1 dl grädde 100g

Garnering

  • Hackade pistagenötter
  • Finrivet skal från 1 lime

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp grädde och socker, låt sjuda i ca 3 minuter och ställ av från plattan. Vispa ner limesaften, vispa hela tiden i ca 30 – 40 sekunder. Låt svalna lite och sila av om den är för ”bubblig”. Fördela smeten i 4 glas eller skålar, ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
  • Vispa ihop alla ingredienser till färskostkrämen och fyll en spritspåse med en stor stjärntyll eller liknande.
  • Spritsa på rikligt med färskostkräm och garnera med hackade pistagenötter och lite rivet limeskal.