Kladdkakor

Klassisk kladdkaka.

0 röster

Klassisk kladdkaka, vad menar du då? Jo att det är exakt så här det smakade när jag smet hem efter skolan och bakade en snabb kladdkaka. Klassisk med kakao istället för med choklad i smeten. Och vet du vad? Jag får en direkt transport tillbaka till min tonår. På gott och ont såklart, hehe.

Jag bakade den här som test till min yngste son, han fyller år i juni och planerar sin dag redan nu. Gullungen! – Det skall vara kladdkaka, en sån vanlig du vet mamma. Om den fick godkänt? Svar ja! – Den är PERFEKT mamma!

Om du serverar kladdkakan så fort den svalnat lite då får du en riktigt kladdig kaka. MEN om du istället ställer in den i kylen över natten, ja då blir den både kladdig och seg. Jag älskar när den är seg och kall ihop med lättvispad grädde. Säsongens bär eller frukt till är gott för det är ju sött.

Kolla in kladdet.

Här hittar du en helt magisk kladdkaka med trillingnöt som inte bara skall bakas till jul.

Klassisk kladdkaka

Ingredienser

Klassisk kladdkaka

    Kladdkaka, 8 rejäla bitar!

    • 150 g smält smör
    • 3 stora ägg
    • 2 dl strösocker
    • 1 dl brunt farin strö
    • 1 dl kakao
    • 3 ½ dl vetemjöl
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 nypor havssalt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Fodra en springform (23-25cm) med bakplåtspapper, ja kanterna med! Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 vanlig).
    • Smält smöret i en kastrull och ställ av från värmen. Vispa ihop ägg och socker lite lätt i en bunke, tillsätt smöret och rör om. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och vänd in i smeten med saltet. Häll ner smeten i formen och grädda i 12 – 14 minuter.
    • Det skall dallra rejält i mitten men ändå ha en fast kant runt om. För bäst resultat, stoppa in kakan i kylen över natten. Då får du en seg härlig kladdkaka, serverar direkt om du gillar en kladdkaka som flyter ut så där gött! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x