Mandelmassa med rostad mandel & flingsalt är otroligt gott i en perfekt fluffig semmelbulle. Rostar du mandeln får den en djupare smak, nästan lite kolatoner. Flingsalt är ett måste för att möta upp det söta.
Jag har massor med recept på goda semlor, här har ni en favorit. Visst är den klassiska semlan den godaste men det ÄR kul att leka fram nya varianter så kommer aldrig sluta med det.
Mandelmassa med rostad mandel & Flingsalt
Ingredienser
- 200 g mandel med skal
- 2 dl florsocker 150-200g
- 2 st äggvitor
- 3 nypor flingsalt
- ev lite vatten eller likör för att tunna ut
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugen på 200 grader och rosta mandel (med skal) i ugnen i ca 5-10 minuter, låt svalna. Mixa mandeln fint och tillsätt florsocker, mixa igen. Mixa ner äggvitan och salt, mixa till en jämn massa. Blir den för tjock så tillsätt lite vatten eller mandellikör. Häll i massan i en spritspåse.