Bullar

Cheesecakebullar med lime

0 röster

Cheesecakebullar med lime blev så mycket godare än jag hade förväntat mig. Fast egentligen vad kan gå fel med dessa ljuvliga smaker? För att få plats med så här mycket fyllning trycker jag ner ett glas i bullen istället för att trycka med fingrarna. Mängden frukt kan du välja själv men tänk på vissa frukter släpper mycket vätska. Det är ju alltid gott att ta på extra färsk frukt innan servering med om du är osäker.

Nektariner, lime och bigarråer ihop med en saftig bulle och cheesecakefyllning är nu min favoritbulle.

Här har du ett liknande recept med jordgubbar och vaniljkräm.

Bullar med limecheesecake

Portioner 16 bullar

Ingredienser

Cheesecakebullar med lime.

  • 16 st

Vetedeg

  • 2 ½ dl rumstempererad mjölk 250g
  • 25 g färsk jäst
  • ¾ dl rårörsocker strösocker funkar lika bra, 60g
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 9 dl vetemjöl ca 520g
  • ½ tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör

Cheesecakefyllning

  • 200 g naturell färskost
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st lime rivet skal och juice

Topping

  • 2 nektariner
  • Ca 8st bigarråer eller körsbär
  • 1 lime rivet skal

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1 nypa salt
  • + lite rårörsocker

Instruktioner

Gör så här!

  • Smula jästen och häll på mjölken, rör tills jästen löst upp sig helt. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Häll ut degen på bänken och dela i ca 16 degbitar, 65g st. Rulla i kupad handflata mot bänken till jämna bollar. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 2 – 3 timmar under bakduk, till dubbel storlek.
  • Rör ihop färskostkrämen i en skål, smaka av med limejuicen. Jag föredrar att den är rejält syrlig.
  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig).

Montering

  • Skölj och skiva nektarinen, dela bigarråerna på hälften. Tryck djupa hål i mitten på bullarna med ett glas. Fördela ut krämen i hålorna och tryck försiktigt ner frukten. Vispa ihop ägg med mjölk och salt lite lätt, pensla bullarna noggrant, strö över lite rårösocker och grädda i ca 8 – 10 minuter till dom är fint gräddade. Riv över limeskal och låt bullarna svalna på galler.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x