Cheesecakebullar med lime blev så mycket godare än jag hade förväntat mig. Fast egentligen vad kan gå fel med dessa ljuvliga smaker? För att få plats med så här mycket fyllning trycker jag ner ett glas i bullen istället för att trycka med fingrarna. Mängden frukt kan du välja själv men tänk på vissa frukter släpper mycket vätska. Det är ju alltid gott att ta på extra färsk frukt innan servering med om du är osäker.
Nektariner, lime och bigarråer ihop med en saftig bulle och cheesecakefyllning är nu min favoritbulle.
Här har du ett liknande recept med jordgubbar och vaniljkräm.
Bullar med limecheesecake
Ingredienser
Cheesecakebullar med lime.
- 16 st
Vetedeg
- 2 ½ dl rumstempererad mjölk 250g
- 25 g färsk jäst
- ¾ dl rårörsocker strösocker funkar lika bra, 60g
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- Ca 9 dl vetemjöl ca 520g
- ½ tsk salt
- 75 g rumsvarmt smör
Cheesecakefyllning
- 200 g naturell färskost
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st lime rivet skal och juice
Topping
- 2 nektariner
- Ca 8st bigarråer eller körsbär
- 1 lime rivet skal
Pensling
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- 1 nypa salt
- + lite rårörsocker
Instruktioner
Gör så här!
- Smula jästen och häll på mjölken, rör tills jästen löst upp sig helt. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Häll ut degen på bänken och dela i ca 16 degbitar, 65g st. Rulla i kupad handflata mot bänken till jämna bollar. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 2 – 3 timmar under bakduk, till dubbel storlek.
- Rör ihop färskostkrämen i en skål, smaka av med limejuicen. Jag föredrar att den är rejält syrlig.
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig).
Montering
- Skölj och skiva nektarinen, dela bigarråerna på hälften. Tryck djupa hål i mitten på bullarna med ett glas. Fördela ut krämen i hålorna och tryck försiktigt ner frukten. Vispa ihop ägg med mjölk och salt lite lätt, pensla bullarna noggrant, strö över lite rårösocker och grädda i ca 8 – 10 minuter till dom är fint gräddade. Riv över limeskal och låt bullarna svalna på galler.