Go Back

Bullar med limecheesecake

Portioner 16 bullar

Ingredienser

Cheesecakebullar med lime.

  • 16 st

Vetedeg

  • 2 ½ dl rumstempererad mjölk 250g
  • 25 g färsk jäst
  • ¾ dl rårörsocker strösocker funkar lika bra, 60g
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 9 dl vetemjöl ca 520g
  • ½ tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör

Cheesecakefyllning

  • 200 g naturell färskost
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st lime rivet skal och juice

Topping

  • 2 nektariner
  • Ca 8st bigarråer eller körsbär
  • 1 lime rivet skal

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 1 nypa salt
  • + lite rårörsocker

Instruktioner

Gör så här!

  • Smula jästen och häll på mjölken, rör tills jästen löst upp sig helt. Häll i resten av ingredienserna men tänk på att inte tillsätta allt mjöl direkt. Arbeta degen i maskin minst 10 minuter tills du har en elastisk och glansig deg. Häll ut degen på bänken och dela i ca 16 degbitar, 65g st. Rulla i kupad handflata mot bänken till jämna bollar. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i ca 2 - 3 timmar under bakduk, till dubbel storlek.
  • Rör ihop färskostkrämen i en skål, smaka av med limejuicen. Jag föredrar att den är rejält syrlig.
  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig).

Montering

  • Skölj och skiva nektarinen, dela bigarråerna på hälften. Tryck djupa hål i mitten på bullarna med ett glas. Fördela ut krämen i hålorna och tryck försiktigt ner frukten. Vispa ihop ägg med mjölk och salt lite lätt, pensla bullarna noggrant, strö över lite rårösocker och grädda i ca 8 - 10 minuter till dom är fint gräddade. Riv över limeskal och låt bullarna svalna på galler.