Cookies, Choklad, Småkakor

Browniecookies

0 röster

Browniecookies är som en ljuvlig korsning mellan en perfekt chokladcookie och en len lite kletig brownie. Namnet gör det ju ganska uppenbart… Dessa är toppade med lite flingsalt men jag gjorde såklart lite andra varianter, men dom får ni vänta lite på. Med en hint av jul, mer säger jag inte.

Gräddningen är det som avgör hur god din kaka blir, den skall vara lite ”vobblig” när du tar ut den. Den sätter ju sig även på plåten i efterhand så hellre lite lösare än för fast. Har den även en skrynklig struktur så har du verkligen lyckats. Choklad får ju en beskare ton om den övergräddas. Du vill baka browniecookies, helt säker på det! Du vill i alla fall äta dom det lovar jag!

Så letar du efter ett enkelt recept men som verkligen imponerar då är detta något för dig! Tänk en kula glass mellan två cookies, doppa kakorna i kall mjölk eller lättvispad grädde och ett syrligt bär?

Browniecookies

Här har du ett snabbt och enkelt recept. MEN det är viktigt att du förbereder genom att mäta upp alla ingredienser och preppa spritspåse osv. Du kan såklart skeda upp smeten om du inte har en sprits/tyll.
Portioner 20 kakor

Ingredienser

Browniecookies

  • 125 g Smör 
  • 225 g Mörk choklad
  • 1/2 dl Kakao, 20g
  • 2 Stora ägg, ca 120g 
  • 1 3/4 dl Strösocker, 150g
  • 1 1/2 dl Brunt farin, 115g
  • 2 dl Vetemjöl, 120g  
  • 1 krm Salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160°C varmluft eller 180°C vanlig.
  • Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en spritspåse med en mellanstor rund tyll. 
  • Smält chokladen med smöret över ett vattenbad, rör hela tiden tills det smält ihop. (OBS! Skålen skall aldrig nudda vattnet)
  • Ta av skålen från plattan och sikta ner kakao, rör ihop till en jämn smet. Låt svälla max 5 min.
  • Vispa upp ägg, strösocker och farinsocker i en bunke tills det blivit fluffigt, ca 3 min.
  • Addera chokladsmeten. i äggvispet och vispa ihop snabbt till en jämn smet. 
  • Sikta ner mjöl och salt, rör ihop med en slickepott eller försiktigt med en ballongvisp tills smeten är klumpfri.
  • Häll direkt ner smeten i spritspåsen. 
  • Spritsa rundlar på plåtarna med lite mellanrum. Jag brukar bara hålla spritspåsen rakt ovanför och spritsa en rund ”klutt”. Får dom höga toppar kan du trycka lite försiktigt med fingret.
  • Grädda kakorna i ca 8 – 10 minuter, dom skall vara lite vobbliga/lösa. Strö över lite flingsalt och låt svalna helt på plåten. Ät kakorna dom är eller med vaniljglass!
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x