Sätt ugnen på 160°C varmluft eller 180°C vanlig.
Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en spritspåse med en mellanstor rund tyll.
Smält chokladen med smöret över ett vattenbad, rör hela tiden tills det smält ihop. (OBS! Skålen skall aldrig nudda vattnet)
Ta av skålen från plattan och sikta ner kakao, rör ihop till en jämn smet. Låt svälla max 5 min.
Vispa upp ägg, strösocker och farinsocker i en bunke tills det blivit fluffigt, ca 3 min.
Addera chokladsmeten. i äggvispet och vispa ihop snabbt till en jämn smet.
Sikta ner mjöl och salt, rör ihop med en slickepott eller försiktigt med en ballongvisp tills smeten är klumpfri.
Häll direkt ner smeten i spritspåsen.
Spritsa rundlar på plåtarna med lite mellanrum. Jag brukar bara hålla spritspåsen rakt ovanför och spritsa en rund ”klutt”. Får dom höga toppar kan du trycka lite försiktigt med fingret.
Grädda kakorna i ca 8 - 10 minuter, dom skall vara lite vobbliga/lösa. Strö över lite flingsalt och låt svalna helt på plåten. Ät kakorna dom är eller med vaniljglass!