Pumpakladdkaka med messsmörfrosting och hjortron.

0 röster

Pumpakladdkaka med messsmörfrosting och hjortron.

Ingredienser

Pumpakladdkaka med messsmörfrosting och hjortron.

    Kladdkaka

    • 150 g riven pumpa butternut
    • 200 g brynt smör
    • 4 ägg
    • 3 dl vetemjöl
    • 2 dl brunt farinsocker
    • 1 dl strösocker
    • 1 tsk nystött kardemumma
    • 2 tsk malen kanel
    • ½ tsk malen ingefära
    • 1 rejäl nypa malen nejlika går att utesluta
    • 1 nypa salt
    • ½ dl hackade pekannötter + 3 msk att strö över kakan innan gräddning

    Frosting

    • 150 g färskost philladelfia
    • 100 g messmör
    • 75 g rumsvarmt smör
    • 1 dl florsocker
    • 2 - 3 msk citronjuice

    Garnering

    • 1 dl Hjortronsylt
    • 1 näve hackade pekannötter
    • oxalis

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader vanlig. Fodra en springform (22-24 cm) med bakplåtspapper.
    • Bryn smöret i en kastrull och låt svalna lite, det skall bli nötbrunt.
    • Skala och riv pumpa på det grövsta. Blanda alla ingredienser till kladdkakan försiktigt i en stor bunke, inte vispa utan rör med en slickepott tills du har en jämn smet. Häll smeten i formen, strö över lite extra hackade pekannötter och grädda i ca 20-25 minuter, kakan skall dallra när du tar ut den. Låt svala lite innan du ställer den i kylen minst 1 timma, helst över natten.
    • Vispa upp smöret till din frosting i en bunke, tillsätt kylskåpskall färskost och messmör, vispa ihop tills den är klumpfri. Sikta i florsocker och vispa ihop försiktigt. Smaksätt med citronjuice. Häll ner din frosting i en spritspåse med stjärntyll (fransk).

    Montering

    • Placera kladdkakan på ett fat, spritsa på frostingen i valfritt mönster. Jag började runt kanten och spritsade mig mot mitten. Strö över pekannötter och skeda ut hjortronsylt, garnera med röd oxalis.

    Servera och njut för den är så god!

      Författare: Linn Utbult