Mjuka kakor, Tårtor

Mandelbotten med brynt smör.

0 röster

Saftig kaka men ändå lite knäckig och med smak av brynt smör. Jo jag tackar alltså! Denna kaka passar som tårtbotten, till dessert eller som små bakelser.

Mandelbotten med brynt smör

Min favorit botten som bara blandas ihop snabbt. 
Total tid 30 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker 180g
  • 1 1/2 dl mandelmjöl 80g
  • 1 dl vetemjöl 60g
  • 1 tsk bakpulver 5g
  • 1 tsk salt 5g
  • 5-6 st äggvitor 160g

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. 
    Bryn smöret i en kastrull och låt det bli riktigt brunt och nötigt, ställ åt sidan och låt svalna. 
  • Blanda ihop alla torra ingredienser, häll på det brynta smöret och rör till en jämn smet.
    Tillsätt äggvitan och vispa ihop försiktigt. (äggvitan skall inte vispas innan)
  • Bred ut smeten jämnt på plåten och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna, stansa ut eller skär till önskad form. 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x