Frysta yoghurtbräck med bär & granola görs för jämnan här hemma just nu. Jag får ju dille på vissa grejer då och då, gör samma sak om och om igen. Fast oftast bara på bakverk som är busenkla och som går superfort att göra.
Det är verkligen hur enkelt som helst att svänga ihop och är otroligt läskande. Du kan ju strö på det du har hemma, inget recept som skall följas slaviskt. Utgå mer från vad du har hemma.
Bräcken är perfekta som snacks när barnen är så där sommartrötta och inte riktigt vet vad dom vill äta. Ni fattar va? Trötta barn och beslut.. lika bra att bestämma åt dom.
Frysta yoghurtbräck med bär & granola
Ingredienser
Frysta yoghurtbräck med bär & granola
Ingredienser
- 2 dl grekisk youghurt eller turkisk
- 2 msk flytande honung
- 1 lime
- ½ – 1 dl granola eller müsli
- ½ dl frystorkade hallon
- ½ dl röda vinbär
Instruktioner
Gör så här!
- Rör ihop yoghurt med honung och rivet limeskal från halva limen i en skål. Bred sen ut yoghurten ganska tunt på ett bakplåtspapper. Det är smart att ha typ en bricka under direkt så det går att ställa in i frysen enkelt. Strö över granola, vinbär, frystorkade hallon och riv sista halvan av limen över. Ställ in i frysen några timmar eller helst över natten. Ta ut och bryt till bräck direkt. Skall du inte äta dom direkt så bryt i bitar och frys in igen, det smälter ju ganska snabbt.