Citronkladdkaka med pistagegrädde är en storfavorit som jag slänger ihop när suget kommer men jag vill göra något enkelt som ändå imponerar! För den gör det, imponerar alltså! Du får även tyst på gästerna för alla njuter och håller käft! Kanon!
Pistagekrämen jag använder är Gridellis, det finns säkert fler som är lika bra men den är ett säkert kort och då det kostar ganska mycket vågar jag inte chansa på någon annan sort.
Just denna kladdkaka bakade min kollega Jossan till oss i mitt kök medans jag preppade för inspelning, så jäkla mycket mys! JA våra kollegor åt och var tysta.. Misson completed!
Citronkladdkaka med pistagegrädde
Ingredienser
Kladdkaka
- 200 g smör
- Citronzest från 2 – 3 citroner EKO
- ¾ dl citronjuice 75g EKO
- 2 ½ dl strösocker 225g
- 2 dl vetemjöl 120g
- 1 msk vaniljsocker
- 3 st stora ägg
Pistagegrädde
- 3 dl vispgrädde 300g
- 1 dl pistagekräm 100g helst den från Gridelli
- Servera med körsbär bigarråer eller hallon
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig, klä botten på en springform med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 23 cm stor.
- Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna. Skölj citronerna noga, riv ner skal och pressa även ner citronsaften i en bunke. Tillsätt alla ingredienser i bunken och blanda ihop tills alla ingredienser precis gått ihop.
- Alltså inte vispa eller överarbeta smeten. Häll ner smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna i formen, ställ sen i kylen, helst över natten så den blir lite seg.
- Vispa grädden tills den är väldigt lättvispad, tillsätt pistagekrämen och vispa till önskad konsistens. Jag föredrar lättvispad!
Garnering & montering!
- Lägg kladdkakan på ett fat och toppa med grädden innan servering. Servera med bär. Häll gärna över med pistagekräm!