Go Back

Citronkladdkaka med pistagegrädde

16 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • Citronzest från 2 - 3 citroner EKO
  • ¾ dl citronjuice 75g EKO
  • 2 ½ dl strösocker 225g
  • 2 dl vetemjöl 120g
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 st stora ägg

Pistagegrädde

  • 3 dl vispgrädde 300g
  • 1 dl pistagekräm 100g helst den från Gridelli
  • Servera med körsbär bigarråer eller hallon

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 vanlig, klä botten på en springform med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 23 cm stor.
  • Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna. Skölj citronerna noga, riv ner skal och pressa även ner citronsaften i en bunke. Tillsätt alla ingredienser i bunken och blanda ihop tills alla ingredienser precis gått ihop.
  • Alltså inte vispa eller överarbeta smeten. Häll ner smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna i formen, ställ sen i kylen, helst över natten så den blir lite seg.
  • Vispa grädden tills den är väldigt lättvispad, tillsätt pistagekrämen och vispa till önskad konsistens. Jag föredrar lättvispad!

Garnering & montering!

  • Lägg kladdkakan på ett fat och toppa med grädden innan servering. Servera med bär. Häll gärna över med pistagekräm!