En syrlig len pannacotta med lite dulche Leche och pepparkaka kanske? Om jag gör pannacotta är det oftast för jag har en råvara som jag ”måste” göra slut på eller använda innan den blir dålig. Främst för att det går så fort men också för att barnen älskar det. Jag bakade en smarrig saffranskaka som jag toppade med tinade frysta lingon och dulche leche. Då blev det plötsligt 2 dl lingon över och 15 minuter senare hade jag färdig pannacotta. Plus att jag även kunde toppa den med dulche leche som blivit över och pepparkakor som jag fotade tidigare den dagen.
Hela desserten går att frysa in om du vill ha ett ess i rockärmen när du får oväntat besök. Och sen finns det ju inget stopp i att vidareutveckla desserten, kanske lägga ett lager pannacotta till på? Med pepparkakssmak kanske? Eller saffranspannacotta? Åh det skall jag göra i helgen se recept här https://saltsomsocker.se/saffranspannacotta-med-rodavinbar-till-julmiddagen/
Lingonpannacotta
leche på toppen för extra piff. Super enkelt att svänga ihop.
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde 500g
- 1-2 tsk vaniljpasta eller 1 msk vaniljsocker
- 2 dl tinade frysta lingon ca 150g
- 3/4 dl strösocker
- ½ lime bara juicen
Garnering
- Pepparkakor
- Tinade lingon
- ½-1 dl dulche leche
Instruktioner
Gör så här!
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde, vanilj, socker och lingon i en kastrull. Låt sjuda ca 3 minuter och tillsätt limejuicen. Mixa smeten slät med stavmixer och sila ner i en ren bunke, rör ner gelatinbladen tills du har en jämn kräm. Låt svalna något innan du häller över krämen i glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Garnera med dulche leche, lingon och pepparkakor. Njut!