Zucchinicarpaccio.. krångligt ord kanske men en busenkel rätt! Jag åt det för första gången i Palma för några år sedan och drömmer mig tillbaka många gånger till den lite skumma lokalen. Där jag och min vän Karin njöt av hur överjävligt gott det var! Som vanligt skrattade vi lite för mycket och för högt så personalen tittade snett. Men vem bryr sig? Okej tillbaka till carpaccion, det kanske inte låter så sjukt gott men det ÄR det! Lovar!
Tunt skivad zucchini löser du enklast med en mandolin men du kan såklart bara gå loss med en vanlig osthyvel. Har du inte pinjenötter hemma så är det minst lika gott med hasselnötter, mandel eller kanske pumpafrön? Osten snålar vi inte med, okej? Jag skulle säga att detta är mer en förrätt eller ett tillbehör. Inget du blir vrålmätt på.
Zucchinicarpaccio
Ingredienser
Carpaccio
- 1 st zucchini
- ½ citron
- 3 msk olivolja gärna även lite chiliolja om du har
- 40 g parmesan
- 10 g pinjenötter eller valfri nöt
- Havssalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
Gör så här!
- Rosta pinjenötterna försiktigt i en stekpanna eller i en ugnsform i ugnen. Hyvla zucchini tunt med mandolin eller osthyvel, placera ut fint på två tallrikar. Ringla över olivolja och riv skalet fint från en tvättad citron över. Hyvla över rikligt med parmesanost. Strössla över rostade pinjenötter med salt och peppar. Servera och njut!
Jag tog det jag hade hemma, så det blev getost (hård) och hackade cashewnötter. Supergott! Tack för inspirerade recept Linn
Men detta gör mig orimligt glad! Heja att tömma kylen på vad vi har Kram Linn