Mjuka kakor

Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr

0 röster
Ser ni mängden glasyr.. mums!

Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr, ja jag slängde även i lite mörk choklad i glasyren för extra lyx! Så ingen rinnig glasyr här inte. Kakan är så saftig att det är SJUKT!

Omoget att leka med maten!

Helt ärligt så föredrar jag kärleksmums efter några timmar i kylen, eller min bästa gren.. att plocka ut en bit ur frysen och sen inte orka vänta på att den skall tina helt. Ni vet när man sätter munnen emot och blåser ur lite kall luft ur kakan, haha okej detta kanske inte hör till vanligheterna men ja det händer! Ofta..

Men finns det något barn som inte älskar kärleksmums? Känns som varje fotbollscup jag bakar till så skall det vara kärleksmums. Varje gång, då gäller det att den är god för barn är ärliga med vad dom tycker om.

Lyxiga Kärleksmums med extra glasyr

Ingredienser

Kaka:

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk 200g
  • 5 stora ägg ca 330g
  • 4 dl strösocker 360g
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao 60g
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl 300g

Glasyr:

  • 175 g smör
  • 1 ¾ dl starkt kaffe 175g
  • ½ dl hackad mörk choklad ca 30g. (Kan uteslutas)
  • 2 dl kakao 80g
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 rejäl nypa salt
  • 6 dl florsocker 300g

ca 1 – 2 dl kokosflingor till garnering

    Instruktioner

    • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 över/under) och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper ca 30*40cm.
    • Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken. Vispa upp ägg och strösocker med elvisp i en stor bunke, räkna med ca 5 – 7 minuter vispande för att få en riktigt fluffig ljus smet.
    • Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke, rör ihop med en visp så allt är välblandat. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, rör med en slickepott eller ballongvisp. Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet utan klumpar.
    • Häll smeten i formen och stryck ut så du har en jämn yta, grädda i 18 – 20 minuter. Låt kakan svalna på plåten.
    • Smält smöret till glasyren, rör ner den hackade chokladen och låt svalna lite. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop med en spiralvisp (”vanlig visp”). Vispa gärna med elvisp ca en minut så du får en luftig glasyr.
    • Gör massor med hål i kakan med tex. en ätpinne för att få plats med mer glasyr. Häll på hälften av glasyren och stryk ut så hålen fylls med glasyr. Häll på resten av glasyren och bred ut till ett jämnt lager. Strö över rikligt med kokos. Skär i så stora bitar du vill ha, förvara i tätslutande burk i kylen eller frys in.

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x