Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 över/under) och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper ca 30*40cm.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken. Vispa upp ägg och strösocker med elvisp i en stor bunke, räkna med ca 5 - 7 minuter vispande för att få en riktigt fluffig ljus smet.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke, rör ihop med en visp så allt är välblandat. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, rör med en slickepott eller ballongvisp. Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet utan klumpar.
Häll smeten i formen och stryck ut så du har en jämn yta, grädda i 18 – 20 minuter. Låt kakan svalna på plåten.
Smält smöret till glasyren, rör ner den hackade chokladen och låt svalna lite. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop med en spiralvisp (”vanlig visp”). Vispa gärna med elvisp ca en minut så du får en luftig glasyr.
Gör massor med hål i kakan med tex. en ätpinne för att få plats med mer glasyr. Häll på hälften av glasyren och stryk ut så hålen fylls med glasyr. Häll på resten av glasyren och bred ut till ett jämnt lager. Strö över rikligt med kokos. Skär i så stora bitar du vill ha, förvara i tätslutande burk i kylen eller frys in.