Tro det eller ej men jag tänkte verkligen göra en helt vanlig, klassisk semla utan konstigheter alls. MEN så hade jag ingen mandel hemma så det blev en fyllning med hasselnötsmassa istället. Supergott!!!
Hasselnötsmassa
Ingredienser
- 200 g skalade hasselnöter
- 2-3 dl florsocker 150 – 200g
- 1 st äggvita
- 1 msk mandellikör
- 1 nypa salt
Instruktioner
Gör så här!
- Mixa hasselnötterna fint och tillsätt florsocker, mixa igen. Mixa ner äggvita, likör och salt, mixa till en jämn massa. Blir den för tjock så tillsätt lite vatten eller mer mandellikör. Häll i massan i en spritspåse.
Jag började min dag lite halvkul med bråk och trams med ett av barnen, så vi fick planera om hela dagen för att inget funkade. Tanken var att jag och mannen skulle gått på matmässa och strosa i lugn och ro.. men icke. Det slutade med att jag och äldste sonen gick runt och käkade massa gott och köpte lite halvskumma grejer med oss hem istället. Mysigt det med, men ibland blir jag tokig på ungarna! Tokig!
När vi kom hem tog vi fram semmelbullar ur frysen och satte ihop semlorna fort som attans innan solen försvann. Bilderna har Nils och jag tagit tillsammans. Receptet på bullarna hittar ni här https://saltsomsocker.se/semmeltarta-i-sin-vackraste-skrud/ det blir ca 15 bullar i denna klassiska ”semmelstorlek”.