Smulkladdkaka med rabarber & kardemumma
Ingredienser
Smulkladdkaka med rabarber & kardemumma
Kladdkaka
- 125 g smör
- ¾ dl strösocker
- ½ dl brun farinströ
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 tsk nystött kardemumma
- 2 ägg
Smuldeg
- 50 g kylskåpskallt smör i kuber
- ½ dl havregryn
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- ½ tsk nystött kardemumma
- 1 nypa flingsalt
Fyllning
- 150 g hackad rabarber
- 1 msk potatismjöl
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen med händerna i en bunke tills du har en smulig massa. Ställ i kylen medans du gör kladdkakan.
- Smällt smöret i en kastrull, låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör försiktigt ner smöret. Rör ner äggen till en jämn smet. Fodra en springform (ca 20 - 22cm i diameter) med bakplåtspapper, bröa med socker på kanterna och häll i smeten. Hacka rabarbern och blanda med potatismjöl. Fördela rabarbern över smeten och strö över smuldegen. Grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen i minst 2 timmar, men gärna över natten. Servera med lättvispad grädde.