Marängsnittar
Ingredienser
Mördeg
- 200 g tärnat smör
- 1 dl strösocker 90g
- 5 dl vetemjöl 300g
- 1 nypa salt
- 1 st äggula
- (ev 1-2 tsk kallt vatten)
Maräng
- 3 st äggvitor
- 2 dl strösocker, jag hade rårörsocker 180g
Instruktioner
Mördeg, gör så här!
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Häll alla ingredienser i en bunke utom äggula och vatten, arbeta snabbt ihop till en deg med händerna, tillsätt äggula mot slutet. Blir degen smulig tillsätt vattnet. Dela i 3 delar och rulla ut till långa korvar, lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till med fingrarna och grädda i ca 8-10 minuter, ta ut och ställ för att svalna lite medans du gör marängen.
Maräng, gör så här!
- Vispa upp äggvitan lite lätt och tillsätt socker i två omgångar tills du har en fast maräng.
Garnering & montering!
- Skeda på marängen och täck ut mot kanten på den gräddade längden, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Marängen skall bara få lite färg. Låt svalna lite och skär i sneda snitt. Förvara i kylen om du inte äter upp alla direkt.