Pajer

Smulig rabarberpaj för en.

0 röster
Liten men naggande god smulpaj.

Smulig rabarberpaj för en är väl ett perfekt bakverk. När suget efter något sött kommer och du inte vill ha en hel paj som du går och äter av varje dag tills den tar slut. Ja då bakar du den hör lilla godbiten. Så enkelt att göra en liten och det går ju orimligt snabbt att svänga ihop.

Smulig paj med lite knäck på toppen ihop med sötsyrliga rabarber och vaniljglas är en superkombo jag aldrig tröttnar på.

Kokos istället för havregryn är ett hemligt knep jag tar till för att få degen lite segare och det är så gott!

Smulig rabarberpaj för en.

Portioner 1 portion paj

Ingredienser

Smulig rabarberpaj för en.

    Smuldeg

    • 25 g kallt smör skuret i kuber
    • ½ dl vetemjöl 30g
    • ½ dl kokosflingor 25g
    • 3 msk strösocker ca 40g
    • 1 msk ljus sirap
    • 1 nypa flingsalt
    • ½ tas nymalen kardemumma

    Fyllning

    • 80 g skivad rabarber ca 2 dl
    • ½ tsk vaniljsocker
    • 2 tsk strösocker
    • 1 tsk potatismjöl

    Vaniljglass till servering

      Instruktioner

      Gör så här!

      • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig).
      • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke, nyp ihop med händerna till den precis gått ihop.
      • Skölj och skär rabarbern i ca 1 – 2 cm stora bitar, med skalet på. Blanda rabarber, vaniljsocker, potatismjöl och strösocker i en bunke till rabarbern är helt täckt.
      • Häll ner rabarbern i botten på en liten pajform ca 12cm i diameter och klicka ut degen över. Tryck till degen lite så du får plats med allt. Grädda i ca 15 minuter tills pajen fått fin färg.
      • Servera med vaniljglass!

      Författare: Linn Utbult

      Prenumerera
      Notis om
      guest

      0 Comments
      Inline Feedbacks
      View all comments
      0
      Would love your thoughts, please comment.x
      ()
      x