Smulig rabarberpaj för en.
Smulig rabarberpaj för en.
Smuldeg
- 25 g kallt smör skuret i kuber
- ½ dl vetemjöl 30g
- ½ dl kokosflingor 25g
- 3 msk strösocker ca 40g
- 1 msk ljus sirap
- 1 nypa flingsalt
- ½ tas nymalen kardemumma
Fyllning
- 80 g skivad rabarber ca 2 dl
- ½ tsk vaniljsocker
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk potatismjöl
Vaniljglass till servering
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig).
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke, nyp ihop med händerna till den precis gått ihop.
Skölj och skär rabarbern i ca 1 – 2 cm stora bitar, med skalet på. Blanda rabarber, vaniljsocker, potatismjöl och strösocker i en bunke till rabarbern är helt täckt.
Häll ner rabarbern i botten på en liten pajform ca 12cm i diameter och klicka ut degen över. Tryck till degen lite så du får plats med allt. Grädda i ca 15 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera med vaniljglass!