Go Back

Smulig rabarberpaj för en.

Portioner 1 portion paj

Ingredienser

Smulig rabarberpaj för en.

    Smuldeg

    • 25 g kallt smör skuret i kuber
    • ½ dl vetemjöl 30g
    • ½ dl kokosflingor 25g
    • 3 msk strösocker ca 40g
    • 1 msk ljus sirap
    • 1 nypa flingsalt
    • ½ tas nymalen kardemumma

    Fyllning

    • 80 g skivad rabarber ca 2 dl
    • ½ tsk vaniljsocker
    • 2 tsk strösocker
    • 1 tsk potatismjöl

    Vaniljglass till servering

      Instruktioner

      Gör så här!

      • Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig).
      • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke, nyp ihop med händerna till den precis gått ihop.
      • Skölj och skär rabarbern i ca 1 – 2 cm stora bitar, med skalet på. Blanda rabarber, vaniljsocker, potatismjöl och strösocker i en bunke till rabarbern är helt täckt.
      • Häll ner rabarbern i botten på en liten pajform ca 12cm i diameter och klicka ut degen över. Tryck till degen lite så du får plats med allt. Grädda i ca 15 minuter tills pajen fått fin färg.
      • Servera med vaniljglass!