Småkakor alla dagar i veckan tack och rikligt med kanel skall det vara. Har du inte tid att sätta en bulldeg då är det perfekt att baka dessa ljuvliga snittar.
Kanelbullesnittar
Ingredienser
Kanelbullesnittar med äppelmosdipp, ca 30 kakor
- 75 g rumsvarmt smör
- 1 dl Ljust muscovadosocker
- 1/2 msk vaniljsocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 ¾ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 ½ tsk malen kanel
- + ägg & pärlsocker
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Nyp ihop smör med övriga ingredienser till en smidig deg.
- Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över lite kardemumma, kanel samt pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar. Servera med härlig äppelmosdipp!