Go Back

Kanelbullesnittar

Kanelbullesnittar

Ingredienser

Kanelbullesnittar med äppelmosdipp, ca 30 kakor

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl Ljust muscovadosocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • + ägg & pärlsocker

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Nyp ihop smör med övriga ingredienser till en smidig deg.
  • Rulla till två längder och lägg på plåten, platta till en aning.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över lite kardemumma, kanel samt pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar. Servera med härlig äppelmosdipp!