Sås & Dipp, Mat

Labneh med pistagenötter, sumak & vildgurka

0 röster

Labneh med pistagenötter, sumak & vildgurka är något jag ALDRIG tröttnar på! Smakkombinationen är beroendeframkallande. Får du inte tag i just vildgurka att doppa kan du absolut köpa cornichons istället, men vildgurka är strået godare! Eller hästlängder om du frågar mig. Sen är det ju gott att bara doppa bröd i såklart!

Jag har en otrolig butik jämte min studio som heter Moussas Orientlivs och ja jag lägger halva lönen där varje månad. Där hittar du både, Labneh som jag skulle beskriva som en salt krämig yoghurt, sumak (min favorit krydda just ) som smakar lite syrligt, den är inte stark men smakrik och vildgurka som är inlagd gurka fast 2.0!

Testa även att dra på lite honung, herregud så gott! Servera till grillat och ha som ett tillbehör! Mums! Många utropstecken nu!!!

Labneh med pistagenötter, sumak & vildgurka

Ingredienser

  • 3 dl labneh finns i välsorterade butiker
  • 3 msk olivolja byt gärna ut 1 msk mot chiliojla om du har
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • 2 – 3 tsk malen sumak

Garnering

  • Mynta
  • Dill

Tillbehör

  • Vildgurka cornichons funkar fint med

Instruktioner

Gör så här!

  • Bred ut labneh på en djup tallrik, ringla över olivolja, strössla på pistagenötter och ös på med sumak. Garnera med mynta och dill. Dippa vildgurka och njut!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x