Labneh med pistagenötter, sumak & vildgurka är något jag ALDRIG tröttnar på! Smakkombinationen är beroendeframkallande. Får du inte tag i just vildgurka att doppa kan du absolut köpa cornichons istället, men vildgurka är strået godare! Eller hästlängder om du frågar mig. Sen är det ju gott att bara doppa bröd i såklart!
Jag har en otrolig butik jämte min studio som heter Moussas Orientlivs och ja jag lägger halva lönen där varje månad. Där hittar du både, Labneh som jag skulle beskriva som en salt krämig yoghurt, sumak (min favorit krydda just ) som smakar lite syrligt, den är inte stark men smakrik och vildgurka som är inlagd gurka fast 2.0!
Labneh med pistagenötter, sumak & vildgurka
Ingredienser
- 3 dl labneh finns i välsorterade butiker
- 3 msk olivolja byt gärna ut 1 msk mot chiliojla om du har
- ½ dl hackade pistagenötter
- 2 – 3 tsk malen sumak
Garnering
- Mynta
- Dill
Tillbehör
- Vildgurka cornichons funkar fint med
Instruktioner
Gör så här!
- Bred ut labneh på en djup tallrik, ringla över olivolja, strössla på pistagenötter och ös på med sumak. Garnera med mynta och dill. Dippa vildgurka och njut!