Go Back

Ugnspannkaksvåfflor med bacon & lingon

Ingredienser

Ugnspannkaksvåfflor med bacon & lingon

  • Ca 10 - 12st.

Våfflor

  • 2 stora ägg
  • 2 ½ dl vatten 250g
  • 2 ½ dl mjölk 250g
  • 3 ½ dl vetemjöl 210g
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk strösocker
  • 100 g smält smör
  • 1 pkt bacon

Garnering

  • Lingonsylt
  • Lönnsirap

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret på medelvärme, ställ åt sidan för att svalna lite. Häll ner alla torra ingredienser i en bunke och vispa ner mjölk, vatten och ägg tills du får en jämn smet. Här kan du även använda en stavmixer. Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt ihop. Låt smeten vila i 5 minuter. Under tiden kan strimla och steka bacon. Lägg baconet på lite hushållspapper så fettet rinner av, rör ner baconet i smeten och rör om.
  • Sätt på våffeljärnet så det är riktigt varmt. Grädda våfflorna, dra på lite smör i järnet mellan varje gräddning. Servera direkt med lingonsylt och lönnsirap.