Smarriga Pannkaksmuffins med bär och choklad
Pannkaksmuffins med bär och choklad
- Pannkakssmet
- 2 dl vetemjöl 120g
- 1 msk strösocker
- 3 rejäla nypor salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 stora ägg
- 4 dl laktosfri mjölk 400g (vanlig mjölk funkar såklart)
- 1 ½ dl blåbär eller 1 dl mörka chokladknappar går att utesluta
- Neutral olja till att smörja formen
Garnering
- Vispad laktosfri grädde
- Valfri sylt
- Färska eller frysta bär
- Mörka chokladknappar
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader varmluft (vanlig 225). Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt mjölken lite i taget i mitten och rör om tills du har en helt jämn smet. Rör i äggen och vispa ihop. Smörj en muffinsplåt med olja och fördela smeten i formen, fyll med ca 3/4 smet. Strö över bär eller choklad. Grädda i ca 15 minuter eller tills dom rest sig ordentligt och fått fin färg. Låt svalna lite innan du tar ut dom ur formen.
Servera med lättvispad grädde, sylt och färska bär.