Klä två plåtar med bakplåtspapper, sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 vanlig) Riv mandelmassan, rör ihop med äggvita och strösocker i en bunke tills du har en jämn smet. Badda händerna i vatten och rulla snabbt till en boll, lägg direkt på plåten. Upprepa tills du har 20st, 10 st på varje plåt då dom får gott om utrymme att växa i ugnen. Strö över rikligt med hackade hasselnötter och grädda i ca 12-15 minuter, tills dom fått fin färg. Låt svalna helt innan du försiktigt lossar dom från pappret.
Häll äggulor, strösocker, vaniljsocker, grädde, salt och potatismjöl i en kastrull låt sjuda på medelvärme tills krämen tjocknat lite. (eller tills den är 84 grader) Vispa hela tiden! Häll över krämen i en bunke och plasta direkt mot ytan, ställ i kylen för att svalna. När krämen är kall vispar du ner rums tempererat smör, ta lite i taget. Vispa med elvisp till du har en fluffig slät kräm, häll krämen i en spritspåse.
Montering: Klipp ett hål i spritspåsen och spritsa krämen på 10st kakor och tryck försiktigt på en kaka på toppen så du får fina dubbla kakor med smarrig fyllning i!