Smörj och bröa tre springformar, ca 18 centimeter i diameter, med olja och kokos.
Skala och riv morötterna.
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.
Vispa olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna, morötter, hackade nötter, kokosflingor och krossad ananas.
Fördela smeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 35–45 minuter, tills kakan känns studsig när du trycker lätt på den. Låt svalna helt.
Picklad fänkål
Koka upp citrussaften tillsammans med strösockret, låt svalna i kylskåp.
Hyvla fänkålen lövtunt med mandolin eller skär tunna skivor med kniv. Spara dillen till garnering.
Lägg fänkålen i citronsaften och låt stå i kylskåp tills det är dags att montera tårtan.
Frosting
Vispa ihop färskost och smetana, tillsätt florsockret och saft och skal av citron. Vispa med elvisp till en fast glasyr.
Montering
Placera en botten på ett tårtfat. Bre på ett lager glasyr och placera ut lite fänkål. Upprepa med resterande bottnar och se till att ha så mycket glasyr kvar att du kan toppa tårtan med den.