Go Back

Ugnsrostad brysselkål med brynt smör och mandel

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Ugnsrostad brysselkål med brynt smör och mandel

  • 4 portioner
  • 1 nät brysselkål
  • Olivolja till formen
  • 1 rejäl nypa flingsalt
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • 2 tsk ljus sirap eller honung
  • 25 g smör
  • ½ dl rostade mandelspån
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • Saft och skal från ½ citron
  • ½ dl hackade tranbär eller russin

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig.
  • Ansa och dela brysselkålen. Ringla lite olivolja i botten på en ugnsfast form, häll ner brysselkål, salt, peppar och sirap. Blanda väl och stek i ugnen ca 15-20 minuter. Bryn smöret försiktigt i en kastrull, tillsätt mandel och pinjenötter, ställ åt sidan. Lägg brysselkålen på ett fat. Skeda ut mandeln, strö över tranbär och ringla över brynt smör samt citronjuice. Finriv lite citronskal över och servera.