Go Back

Krämig saffranspasta med räkor

4 port

Ingredienser

Ingredienser

  • Papardelle eller valfri pasta
  • 3 st scharlottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor eller 1/2-1st solo-vitlök
  • 1 röd chili skivad i tunna skivor
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 0.5 g saffran 1pkt
  • 1 burk handskalade räkor i lag ca 280g avrunna
  • 2 - 3 dl pastavatten
  • ½ citron
  • 1 dl riven parmesanost eller annan hårdost
  • 1 näve hackad dill
  • Flingsalt
  • Svartpeppar efter smak

Garnering

  • Riven parmesanost
  • Hackad dill

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka pastan al dente i välsaltat vatten enligt anvisning på paketet (dra ner ca 1-2 minuter på koktiden), tänk på att spara ca 3 dl pastavatten till såsen.
  • Finhacka lök och vitlök, fräs på medelvärme i stekpanna med olivolja tills löken är mjuk och glansig.
  • Salta, peppra och tillsätt skivad röd chili, häll på vinet och låt reducera till ca hälften. Tillsätt saffran och grädde, låt småputtra i ca 3 minuter, rör ner riven ost och pastavatten.
  • Låt småkoka tills såsen tjocknat lite, smaka av med citronjuice, hackad dill, salt och peppar, tillsätt pastan. Häll ner de avrunna räkorna i pastan precis innan servering och rör ihop så all pasta är täckt i krämig saffranssås.
  • Dra på rikligt med hackad dill och parmesanost, servera direkt och njut!