Go Back

Saffranstryffel med passionsfrukt och chili

ca 50 praliner

Ingredienser

Tryffel

  • 70 g passionsfruktspuré ca 4st passionsfrukter, finns frysta passionskuber vid frysta bär
  • 1 msk glykos eller honung
  • 1 1/4 dl vispgrädde 125g
  • ½ g saffran 1pkt
  • 1 röd chili
  • 300 g vit choklad
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Ev. chilipulver att pudra över

Instruktioner

Gör så här!

  • Hacka röd chili, om den är klen i smaken ta med fröna. Koka upp grädde med urgröpt passionsfrukt, chili, saffran och glukos, låt sjuda några minuter, det skall inte stormkoka.
  • Hacka chokladen och häll ner i en bunke tillsammans med smöret. Sila den varma grädden över chokladen låt vila 1 minut.
    Rör om med slickepott tills chokladen och smöret smält helt och du har en blank ganache. Du kan även mixa med en stavmixer, se till att inte släppa in för mycket luft.
  • Plasta direkt mot ytan och låt stelna i rumstemperatur, ca 3 - 5 timmar. Häll ner tryffelsmeten i en spritspåse med rund tyll.
    Spritsa ut tryfflar på ett bakplåtspapper, ställ i kylen i minst en timma men gärna över natten.
  • Tips!
  • Pallar ni så spritsa ner tryffeln direkt i knäckformar, det kan slita på tålamodet men värt vid servering. Otroligt fint att spritsa direkt på en tesked.