Klä två plåtar med bakplåtspapper, sätt ugnen på 160 grader varmluft (eller 175 vanlig) Riv mandelmassan, rör ihop med, saffran, äggvita, salt och strösocker i en bunke tills du har en jämn smet.
Badda händerna i vatten och rulla snabbt till en boll, (ca 40st) lägg direkt på plåten eller spritsa ut smeten. Tänk storleken av en gammal femkrona.
Upprepa tills du har ca 40st, 20 st på varje plåt då dom får gott om utrymme att växa i ugnen. Strö över rikligt med mandelflagor och grädda i ca 10-13 minuter, tills dom fått fin färg. Låt svalna helt innan du försiktigt lossar dom från pappret.
Häll äggulor, saffran, strösocker, vaniljsocker, grädde, salt och potatismjöl i en kastrull låt sjuda på medelvärme tills krämen tjocknat lite. (eller tills den är 84 grader) Vispa hela tiden! Häll över krämen i en bunke och plasta direkt mot ytan, ställ i kylen för att svalna. När krämen är kall vispar du ner rumstempererat smör, ta lite i taget. Vispa med elvisp till du har en fluffig slät kräm, häll krämen i en spritspåse med rund tyll.
Spritsa krämen på 20st kakor och tryck försiktigt på en kaka på toppen så du får fina dubbla kakor med smarrig saffransfyllning i. Förvara i tätslutande låda kylen.