Go Back

Kladdkaka med hasselnötter och flingsalt

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smält smör
  • 4 stora ägg
  • 2 dl strösocker 180g
  • 1 ½ dl brunt farin strö 120g
  • 1 dl kakao 40g
  • 3 ½ dl vetemjöl 210g
  • 1 msk vaniljsocker 10g
  • 2 rejäla nypor flingsalt

Topping

  • 1 dl hackade hasselnötter utan skal, ca 30 – 40g
  • Flingsalt efter smak

Glass eller grädde till severing

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Fodra en springform (23cm) med bakplåtspapper, ja kanterna med! Sätt ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 vanlig).
    • Smält smöret i en kastrull och ställ av från värmen. Vispa ihop ägg och socker lite lätt i en bunke, tillsätt smöret och rör om. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och vänd in i smeten med saltet. Häll ner smeten i formen och strö över hackade hasselnötter, grädda i ca 12 – 14 minuter.
    • Det skall dallra i mitten men ändå ha en fast kant runt om. Strö över flingsalt innan servering.
    • För bäst resultat, stoppa in kakan i kylen över natten. Då får du en seg härlig kladdkaka, servera direkt om du gillar en kladdkaka som flyter ut så där gött! Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.